Γλώσσα English Ελληνικά

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πρώτες βοήθειες χρειάστηκαν σε τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα

Είστε έτοιμοι να αντιδρά- σετε και να σώσετε την ζωή κάποιου;

  • Δύο αυτοκίνητα συγκρούονται και το ένα προσγειώνεται με την οροφή τραυματίζοντας σοβαρά τους επιβάτες.
  • Κάποιος κόβει το δάχτυλό του στην κουζίνα.
  • Στο γυμναστήριο, ένας ηλικιωμένος κύριος καταρρέει από έμφραγμα.
  • Κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο βουνό, κάποιος πέφτει και σπάει το πόδι του.
  • Μια κυρία τρώει σε ένα εστιατόριο πνίγεται με το φαγητό και δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην άσφαλτο

  • Η Eurostat αναφέρει ότι 13.6 στους εκατό χιλιάδες ανθρώπους έχουν πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2009 στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη.
  • Ένας στους 5 ανθρώπους πεθαίνει από υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Το 50% του Δυτικού κόσμου πεθαίνει από ασθένειες της καρδιάς
  • Το 2009 στο Λονδίνο, ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης ενός ασθενοφόρου καταγράφηκε στα έξι λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Πόσος χρόνος χρειάζεται εδώ στην Αθήνα;
  • Χωρίς βοήθεια, ένα άτομο που δεν αναπνέει θα πεθάνει μέσε σε 4 λεπτά.

Είναι καθημερινό φαινόμενο, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, να χρειαστούν κάποια βοήθεια, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να πεθάνουν ή να υποφέρουν από μακροχρόνιο τραυματισμό, αν δεν λάβουν άμεση βοήθεια.

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο αν κάποιος ζήσει και γλιτώσει κάποια σοβαρή αναπηρία ή αν πεθάνει ή αν υποφέρει, μετά από κάποιο ατύχημα. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι η υγεία & η φυσική κατάσταση του κάθε ατόμου, η σοβαρότητα του ατυχήματος, η απόσταση στην οποία βρίσκεται η ιατρική βοήθεια και πολύ συχνά, απλά καθαρή τύχη.

Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αυτούς τους παράγοντες.

Αλλά υπάρχει ένας παράγοντας που μπορείτε να ελέγξετε όταν βρίσκεστε στο σημείο που συμβαίνει το περιστατικό και αυτός ο παράγοντας είστε ΕΣΕΙΣ.

Συχνά, η κατάληξη ενός περιστατικού που κρίνεται μεταξύ ζωής & θανάτου, ολικής ανάκαμψης ή μακροχρόνιας αναπηρίας εναπόκειται σε κάποιον ερασιτέχνη διασώστη που προσφέρει τις πρώτες βοήθειες από τη στιγμή που θα συμβεί το περιστατικό μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει η ιατρική βοήθεια. Αν είστε εκπαιδευμένοι στις πρώτες βοήθειες, μπορείτε να παράσχετε τη φροντίδα που χρειάζεται. ΕΣΕΙΣ μπορείτε να γίνετε ένας Διάσωσης.

Με το να παρέχετε τις πρώτες βοήθειες, δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο παθόντας θα ζήσει ή θα αναρρώσει πλήρως. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που δεν μπορείτε να ελέγξετε.. αλλά να αισθάνεστε σίγουροι ότι δεδομένου των συνθηκών…Ότι μπορεί να γίνει...Θα γίνει.

Με το να γνωρίζετε Πρώτες Βοήθειες, θα είστε πλήρως εξοπλισμένοι να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις και να κάνετε τη διαφορά. Οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών όχι μόνο σας παρέχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσετε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην καθημερινότητά σας, αλλά μπορούν να σας φανούν χρήσιμες και σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Σε πολλά Κολέγια & Πανεπιστήμια απαιτούνται οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών. Όλα τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών που
παρέχουμε διαθέτουν διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.